Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i makiem
Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i makiem
Pyszne paluchy z ciasta francuskiego. Doskonałe jako dodatek do zup, sałatek ale również jako przekąska.składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g9-10 plastrów szynki parmeńskiej1 łyżeczka mielonego maku Back Mitdo smaku sól wędzonaCiasto francuskie pokroić na 9-10 pasków. Na każdym pasku ułożyć szynkę ( plastry szynki przekroić wzdłuż na pół). Ciasto z szynką skręcić, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószyć makiem i odrobiną soli wędzonej. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 220 C i ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje
Autor
migotka28
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, szynka, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, mąka, mak, ciasto z makiem, pieczenie, mielone, ciasto francuskie, boczek, przekąska, sałatki, sałatka, zupa, przekąski, pyszne ciasto, szynka gotowana, pieczeń z szynki, pieczona szynka, sałatka z szynką, pyszna sałatka, pieczony boczek, pieczeń z mielonego
Inne przepisy z Monia miesza i gotuje
Dodaj komentarz