Składniki : ok szklanki ugotowanej zielonej soczewicy ok. szklanki ugotowanej kaszy jaglanej jajko sól, pieprz, czosnek granulowany bułka tarta tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Soczewicę i kaszę ugotować wg przepisu i przełożyć je do miksera rozdrobnić Doprawić do smaku solą, pieprzem. dodać jajko i ewentualnie szczyptę czosnku granulowanego lub świeżego Składniki wymieszać, uformować mokrymi rękoma kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Do makaronu można zrobić sos pieczarko... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula