W czasie świąt wielkanocnych na naszych stołach bardzo często pojawiają się pasztety oraz jajka. A gdyby tak połączyć ze sobą te dwa składniki? Pasztet z jajkiem jest pyszny, a do tego sprawdzi się również jako ozdoba stołu. Czym doprawić pasztet z jajkiem? Doprawiając pasztet należy uważać, aby nie przesadzić z ilością przypraw, które mogłyby zdominować aromat potrawy. To smak mięsa powinien odgrywać tutaj pierwsze skrzypce. Doskonałym wyborem będzie papryka, gałka muszkatołowa oraz majeranek. Dodatkową porcj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...