drożdżowy pieróg z kapustą i mięsem
drożdżowy pieróg z kapustą i mięsem
To taki mój spontaniczny wypiek, bo miałam ochotę upiec coś, ale nie mogłam się zdecydować co. Taki duży "pieróg" nadziany po brzegi wytrawnym farszem będzie świetny na kolację, do zabrania ze sobą w podróż lub jako danie imprezowe. Można podać z ketchupem lub innymi dipami, my zjedliśmy je z sałatką z kapusty pekińskiej i warzyw. Najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno też są smaczne. Z podanych składników wyszło mi 8 bardzo dużych sztuk. Składniki: 650 g mąki 2 jajka 1,5 szklanki wody 45 g drożdży... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Autor
klementynka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, ciasto, mięso, mielone, kapusta pekińska, mięso mielone, kapusta kiszona, warzywa, kolacja, dipy, pierogi, pierogi przepis, drożdżowe, sałatki, sałatka, sałatka z kapusty pekińskiej, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, jajka z farszem, sałatka imprezowa, smaczna sałatka, sałatka na kolacje, salatka z jajkiem, mielone z warzywami, mięsa pieczone, ciasto na zimno, pierogi z mięsem, dania na gorąco, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi
Inne przepisy z Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dodaj komentarz