(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotowana kukurydza to jeden z moich ulubionych przysmaków późnego lata. Kukurydzy nie można kupić cały rok na okrągło, dlatego wraz z rozpoczęciem sezonu jadamy ją kilka razy w tygodniu. Można ją gotować, bądź grillować. Podawać z samą solą i masłem, bądź z dodatkiem dowolnych ziół i przypraw. Jeśli lubisz intensywne smaki świetnym wyborem będzie masło czosnkowe. W poście zawarto podstawowy przepis na najprostszą gotowaną kukurydzę . Przepis jest banalnie prosty ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...