zielone pomidory w zalewie słodko-kwaśnej z chilli...

zielone pomidory w zalewie słodko-kwaśnej z chilli...

zielone pomidory w zalewie słodko-kwaśnej z chilli...

Składniki: 1,5 kg zielone pomidory, 3 sztuki cebula biała, 2 sztuki marchew, 1 czubata łyżka sól grubszaDO SŁOIKÓW:10 sztuk czosnek ząbki, 3 małe papryczka chilliMARYNATA:3 szklanki woda, 1 czubata łyżka gorczyca biała, 5 sztuk ziele angielskie całe, 5 sztuk liście laurowe, 2 łyżki cukier, 1/2 szklanki ocet 10 %, 2 łyżki olej rzepakowy zielone pomidory dobrze umyć pod wodą bieżącą kroić je na plastry zaczynając od strony szypułki - nie rozleci się miąższ cebulę pokroić w plasterki a marchew zetrzeć na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.