Ogórki po kozacku

Ogórki po kozacku

Ogórki po kozacku

Ogórki po kozacku to rodzaj ogórków konserwowych z tą różnicą, że do zalewy dodajemy musztardę francuską z całymi ziarnami gorczycy, ale może ona też być inna, np. sarepska, stołowa lub delikatesowa. W tym drugim przypadku, do każdego słoika należy wsypać 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy. Ponadto do słoików wkładamy gałązkę kopru z baldachem, kilka plasterków marchwi, ząbek czosnku i kilka ziaren ziela angielskiego. Ogórki po kozacku w zalewie z dodatkiem musztardy są wyraziste w smaku, soczyste i chrupiące. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.