Marynowane w solance,plastry jabłka ,do obiadu ,na wycieczke

Marynowane w solance,plastry jabłka ,do obiadu ,na wycieczke

Marynowane w solance,plastry jabłka ,do obiadu ,na wycieczke

Przepis na : śniadanie

Składniki 400 g woda 400 g ocet jabłkowy  tu 80 g cukier 20 g sól 4 g czarny pieprz ziarna 4 g nasiona kolendry ziarna 2 jabłka Wykonanie Połowę wody połączyć z octem,cukrem ,solą pieprzem i kolendrą . Doprowadzić do wrzenia. Mieszać ,aż cukier i sól się całkowicie rozpuści. Dolać drugą połowę zimnej wody , w celu szybkiego schłodzenia solanki. Umyć jabłka ,wykroić rdzeń,przekroić na pół i zetrzeć na mandolinie w plasterki. Przełożyć do miski jabłka -plasterki,zalać płynem ponad jabłka i pozostawić na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojej kuchni

Autor

Jadzia PepinJadzia Pepin

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, śniadania, sałatka, sałatki, przekąski, kolacja, szybkie przekąski, szybka sałatka, szybkie sałatki, szybkie śniadanie, sałatki do pracy, sałatka do pracy

Inne przepisy z mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.