https://www.youtube.com/watch?v=7izIwjn9hO8 Skladniki 2 kg og órków 0.5 kg cebuli Zalewa 1/3 szkl cukru 1/3 szkl octu 1/3 szkl oleju sól 2 p łaskie łyżki pieprz 1 łyżka 200g keczupu pikantnego 200 g koncentratu Wykonanie ogorki namoczyc w wodzie , zagotowac zalewe I odstawic do przestygniecia. wymyte ogorki kroimy na plastry,cebula w plastry I wszystko mieszamy. dodac zalewe przestydzona I dikladnie wymieszac ,odstawic na 4 godziny pod przykryciem. Wkladamy do sloikow lekko ugniatajac ,reszta zalewy ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...