Poniedziałek: Soczewica z komosą i pieczonymi warzywami

Poniedziałek: Soczewica z komosą i pieczonymi warzywami

Poniedziałek: Soczewica z komosą i pieczonymi warzywami

Zdrowa i pyszna sałatka z soczewicy z dodatkiem komosy oraz pieczonym kalafiorem, brokułem, batatem, kalarepką, rzodkiewką i czerwoną cebulą. Pycha! Czas przygotowania : 15 minut Czas pieczenia : 30 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji : 2-3 Składniki: 1 szklanka soczewicy całej 1/2 szklanki komosy 1/2 główki kalafiora 1/2 główki brokuła 1 mały batat 1 czerwona cebula 1 mała kalarepka 1 mały pęczek rzodkiewek 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego oregano 3 łyżki oleju 3-4 łyżki siekanej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kalafior, kalafior pieczony, sałatki, sałatka, brokuł, brokuły, mięso, sałatka z kalafiorem , sałatka z brokułami, bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.