Kimchi – koreański przysmak

Kimchi – koreański przysmak

Kimchi – koreański przysmak

Kimchi to jedna z najpopularniejszych kiszonek na świecie. Jest też wyjątkowo zdrowa. To kiszona na ostro kapusta (najczęściej pekińska), która jest nie tylko sałatką samą w sobie, ale jest także kluczowym składnikiem wielu dań – zarówno koreańskich, jak i tych z kuchni nowoczesnej. W Polsce kimchi bardzo często podawane jest też w zestawach lunchowych do sushi – ja właśnie tak je poznałam wiele lat temu (w Japonii także mają swoją wersję kimchi – w odróżnieniu od oryginału używa się do ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, krewetki, sosy, kapusta pekińska, imbir, sałatki, sałatka, makaron, ryż, makarony, budyń, sushi, przetwory, kapusta kiszona, sałatka z kapusty pekińskiej, sałatka z marchewki, dania z makaronem, sałatka z ryżem, salatka z makaronem, lekkie sałatki, ryż z warzywami

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.