PASZTET Z CIECIERZYCY I CZERWONEJ SOCZEWICY

PASZTET Z CIECIERZYCY I CZERWONEJ SOCZEWICY

PASZTET Z CIECIERZYCY I CZERWONEJ SOCZEWICY

Kremowy i pełen smaku pasztet z kaszy jaglanej, czerwonej soczewicy i korzeniowych warzyw. Dobrze trzymający formę i bardzo podzielny. Najlepszy na kromce pełnoziarnistego chleba lub opieczonej pszennej bułeczce.  Można podać na obiad, np. z mizerią z ogórka, sałatką grecką lub sosem tzatziki. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce, obsmażamy, a następnie dodajemy suchą kaszę i soczewicę, zalewamy bulionem i gotujemy do wchłonięcia płynu i miękkości warzyw. Po wystygnięciu rozdrabniamy z ciecierzy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza jaglana, seler, pasztet, sałatki, chleb, obiad, sałatka, curry, sosy, ogórki, sałatka grecka, kanapki, bez pieczenia, sałatka z ciecierzycy, salatka z jajkiem, sałatka z selerem, sałatka warzywna, sałatka curry, ogórki w curry

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.