Boczek gotowany – kuchnia podkarpacka

Boczek gotowany – kuchnia podkarpacka

Boczek gotowany – kuchnia podkarpacka

Miękki, kruchy boczek, pachnący wędzonką, z lekkim posmakiem przypraw, może być prawdziwym przysmakiem. W niczym nie przypomina on gotowanego boczku, który można kupić w sklepie. Aromat ziela angielskiego i liści laurowych jest znakiem rozpoznawczym tej pysznej domowej wędliny. Boczek gotowany jemy z chlebem, albo z tradycyjnymi sałatkami warzywnymi. Gotowanie boczku od pokoleń praktykowane jest przez wiejskie gospodynie z gminy Raniżów na Podkarpaciu (i zapewne w wielu innych miejscach). Ten rodzaj wędliny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, mięso, do pracy, kanapki, sosy, rosół, sałatka warzywna, kiełbasa, salatki warzywne, zupa, sałatki, chleb, sałatka, dania mięsne, przystawki, pyszna sałatka, lekkie sałatki, sałatki do pracy, sałatka do pracy, smaczna sałatka, chleb z ziarnami, zupa warzywna, sos mięsny

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.