Kotlety drobiowe po parysku

Kotlety drobiowe po parysku

Kotlety drobiowe po parysku

Kotlety drobiowe po parysku Dziś przedstawiam Wam alternatywę dla tradycyjnych kotlecików z kurczaka. Kotlet po parysku to mięso panierowany w samym jajku, bez bułki tartej. Taka ciekawa odmiana obiadowa. Mięso upieczone w ten sposób jest, mięciutkie, soczyste i bardzo aromatyczne.     Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 2 jajka papryka mielona słodka bazylia suszona sól około pół szklanki mąki do obtoczenia kotletów olej lub masło klarowane do smażenia     *** Filety myjemy, osuszamy, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlet, kotlety, mięso, mielone, kurczak, kotlety drobiowe, obiad, schabowe, zrazy, tarta, kotleciki z kurczaka, danie jednogarnkowe, przekąska, dania mięsne, bułki, przystawki, przekąski, sałatka, sałatki, surówka, ciasto, filet z kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak z papryką , sałatka imprezowa, obiad na szybko, szybki obiad, mięso mielone, kotlety mielone, kurczak z warzywami

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.