Marynowana cebula

Marynowana cebula

Marynowana cebula

To chyba już ostatni post z przepisem na dodatek do bułek z szarpaną. Ostatni obecnie, nie ogólnie. Przepis szybki i przyjemny (poza uronieniem paru łez). Zastawiam się do czego jeszcze można użyć takiej cebuli. Do dań z grilla? Do sałatek? No tak to by mogło być. Składniki: 2 średnie czerwone cebule 1 szklanka octu winnego pół szklanki cukru 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego pół łyżeczki soli pieprz   Ocet zagotowujemy z cukrem, liściem, zielem, solą i pieprzem. Cebule kroimy w plasterki, ściś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.