Na zimno i na gorąco Francja-Szwecja.

Na zimno i na gorąco Francja-Szwecja.

Na zimno i na gorąco Francja-Szwecja.

For cold and hot - France-Sweden Paryski chłodnik z porów.  Składniki. 20 dag porów 20 dag ziemniaków 1 jabłko winne 1 łyżka masła 600-700ml bulionu warzywnego 100ml jogurtu naturalnego 2 łyżki szczypiorku sól, pieprz Wykonanie. Dokładnie oczyszczone pory pokroić w plasterki i dusić 5 min na maśle. Można podlać 2 łyżkami bulionu. Ziemniaki i jabłko obrać , pokroić w kostkę i rozgotować w małej ilości wody. Dodać pory ,zalać bulionem i gotować na małym ogniu 30minut. Przestudzić i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

por , ziemniaki, ziemniak, zupa, boczek, frytki, cebula, jogurt, jabłka, sałata, groszek, cytryna, warzywa, pieczenie, zapiekanki, sałatki, zapiekanka, lekka, sałatka, surówka, susz, lekkie sałatki, zupa warzywna, zapiekanka z ziemniakami, chipsy z ziemniakow, pieczone ziemniaki, pieczony boczek, masło orzechowe, jabłka pieczone, pieczone jabłka

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.