Na zimno i na gorąco Francja-Szwecja.
Na zimno i na gorąco Francja-Szwecja.
For cold and hot - France-Sweden
Paryski chłodnik z porów.
Składniki.
20 dag porów
20 dag ziemniaków
1 jabłko winne
1 łyżka masła
600-700ml bulionu warzywnego
100ml jogurtu naturalnego
2 łyżki szczypiorku
sól, pieprz
Wykonanie.
Dokładnie oczyszczone pory pokroić w plasterki i dusić 5 min na maśle. Można podlać 2 łyżkami bulionu.
Ziemniaki i jabłko obrać , pokroić w kostkę i rozgotować w małej ilości wody.
Dodać pory ,zalać bulionem i gotować na małym ogniu 30minut.
Przestudzić i ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
por , ziemniaki, ziemniak, zupa, boczek, frytki, cebula, jogurt, jabłka, sałata, groszek, cytryna, warzywa, pieczenie, zapiekanki, sałatki, zapiekanka, lekka, sałatka, surówka, susz, lekkie sałatki, zupa warzywna, zapiekanka z ziemniakami, chipsy z ziemniakow, pieczone ziemniaki, pieczony boczek, masło orzechowe, jabłka pieczone, pieczone jabłka
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz