Baked ricotta with roasted tomatoesSkładniki.50 dag ricotty2 białka30 ml oliwy z oliwek1 łyżka oregano suszonego1 łyżka tymianku suszonego1 łyżka masło stopione do formy2 pomidory1 łyżka oregano1 łyżeczka soli morskiejpieprzoliwkilistki bazyliiWykonanie.Ricottę wykładamy na sitko, aby odciekła.Białka ubijamy ze szczyptą soli.Ricottę ubijać chwilę z białkami. Przełożyć do foremki. 20 x 10 cm, cienko wysmarowanej masłem. Polać oliwą, ja użyłem orzechowej i posypać obficie ziołami.Piec 30-40 minut w temp.190 stopni.P... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...