Na świąteczny stół proponuję Wam oryginalne i wykwintne danie z udziałem zielonej kapusty, polenty, czerwonej cebuli, orzechów włoskich i rodzynek- oryginalne i pełne witamin. Może ono stanowić przystawkę lub danie, które na pewno przypadnie do gustu weganom i wegetarianom. Przygotowanie: 35 min. Gotowanie: 1 godz 20 Porcja dla 4 osób : ● 120 g kaszy kukurydzianej (polenty) ● 350 g liści zielonej kapusty ● 3 łyżki cukru ● 2 łyżki rodzynek ● 100 g orzechów włoskich ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...