Pierniczki drożdżowe nadziewane Mięciutkie, kruche, przepyszne od razu po upieczeniu, a do tego bardzo szybkie w przygotowaniu. Pierniczki po ostudzeniu możemy polać rozpuszczoną czekoladą lub lukrem, ale bez polewy te super smakują. Polecam! Składniki: 4 szklanki mąki 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 jajka 3 łyżki miodu 125g masła 50g drożdży 1 słoiczek gęstych powideł – do nadziewania pierniczków  ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...