Schab w sosie pomarańczowym z tahini

Schab w sosie pomarańczowym z tahini

Schab w sosie pomarańczowym z tahini

Przeglądanie styczniowego numeru magazynu KUCHNIA 2018 okazało się być wielce inspirującym doświadczeniem. Pomysł za pomysłem, przepis za przepisem, inspirowały do działania. Były kulki ziemniaczane , była sałatka a ostatnio przyszła pora na schab w owocowym sosie. Schab w sosie pomarańczowym z tahini 600 g schabu lub polędwiczek wieprzowych olej łyżka miodu sok z 1 pomarańczy (ok 150 ml) 30 g tahiny 2 łyżki posiekanej kolendry sól, pieprz ryż basmati do podania   Mięso kroimy w małą kostkę, solimy i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, mięso, sosy, ryż, chleb, pieczywo, pasty, pasta, polędwiczka, polędwiczki wieprzowe, polędwiczki, sałatka, sałatki, salatka ziemniaczana, polędwiczki wieprzowe w sosie, polędwiczki w sosie, sałatka z ryżem, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.