Gofry białkowe pięknie wyrastają i pomimo braku mąki są delikatnie chrupiące! Przepis idealny dla osób z nietolerancją glutenu , laktozy oraz na diecie cukrzycowej , keto czy też low carb . Praktycznie idealne dla każdego! Gofry świetnie smakują zarówno solo, jak i z dodatkiem bitej śmietany, orzechów lub owoców. Gorąco polecam ich przygotowanie w domu Przepis na gofry białkowe Składniki 2 jajka (M) 5 łyżek odżywki białkowej (40 g) 3 płaskie łyżki oleju kokosowego * (30 g) ¼ łyżeczki proszku do pieczenia *olej k... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...