Czy wyobrażamy sobie kuchnię bez mąki? Chyba NIE! A bez pszennej mąki?- To już łatwiej. Zapraszam na moją pierwszą akcję, w której szukamy zamiennika najpopularniejszej mąki- pszennej. Mile widziane wpisy zawierające wszystkie inne mąki: żytnią, ryżową, orkiszową, gryczaną, kasztanową, kukurydzianą, jęczmienną, migdałową czy owsianą. Zdaję sobie sprawę, że te “inne mąki” różnie zachowują się podczas pieczenia, dlatego dopuszczamy użycie mąki pszennej w 50% (choć gdzie możliwe, starajmy się wykor... czytaj dalej...
Wiadomo co upiekę w weekend :-) Twoją tartę kasztanową :-) Ja piekłam ostatnio chlebek żytni z amarantusem. Pyszny wyszedł.
Margarytko, baaardzo sie ciesze)) a przepis na ten chlebek musze zglebic))
Bardzo mi smakują naleśniki z mąką kasztanową. Nie wykluczam, że coś z nią jeszcze zrobię.
Z maka kasztanowa nigdy nie robilam!! ale musza byc pyszne) Bedzie mi milo, jak podzielisz sie przepisem i zaprezentujesz te slodkosci( przypuszczam, ze beda na slodko)
cieszę się, że przepis się spodobał:) pomyślę jeszcze i na pewno coś dodam do akcji:)
Oczywiscie, ze sie podobal! bedzie jak znalazl, bo ja na dietce))
jadałam mieszkając we Francji kasztany podawane z mięsem (przepyszne), tort z maki z kasztanów do dziś czuje smak na podniebieniu tego smakołyku.Próbowałam w Polsce gdzieś stacjonarnie znaleźć mąkę z kasztanów jadalnych ale niestety nie udało mi się;-(
Anik, rzeczywiscie kasztany maja specyficzny smak. lubie piezone, ale musza byc z tych wiekszych i slodkich, inaczej dla mnie maja zbyt ziemnaczany smak... ale wyroby z maki odpowiadaja mi pod kazda postacia! jesli sie nie myle, to w Polsce mozna kupic w necie... kosztukje ok 20 zl!