Karmelizowane przegrzebki czyli scallopsy albo małże św. Jakuba
Karmelizowane przegrzebki czyli scallopsy albo małże św. Jakuba
Karmelizowane przegrzebki, albo małże św. Jakuba, vel scallopsy. Wykwintna przystawka. Dobrze podsmażone rozpływają się w ustach i gwarantuję, że zaskoczą wszystkich. Delikatny lekko mleczny smak miesza się z delikatnym posmakiem limonkowego karmelu. Składniki: – 6 przegrzebków – sok z 1 limonki/ cytryny – 1 łyżka oleju – 3 łyżeczki brązowego cukru – 1 łyżeczka sosu rybnego, można ewentualnie zastąpić sojowym – 1 łyżka sosu sojowego jasnego – 1 papryczka chili –... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pociąg Do Kuchni
Autor
PociagDoKuchni
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
krewetki, sosy, owoce morza, przystawki, cytryna, risotto, makarony, gulasz, makaron, sałatka, sałatki, sok, przekąska, francuskie, zakąski, przekąski, salatka z makaronem, lekkie sałatki, makaron smażony, sos do makaronu, makaron z patelni
Inne przepisy z Pociąg Do Kuchni
Dodaj komentarz