Karmelizowane przegrzebki czyli scallopsy albo małże św. Jakuba

Karmelizowane przegrzebki czyli scallopsy albo małże św. Jakuba

Karmelizowane przegrzebki czyli scallopsy albo małże św. Jakuba

Karmelizowane przegrzebki, albo małże św. Jakuba, vel scallopsy. Wykwintna przystawka. Dobrze podsmażone rozpływają się w ustach i gwarantuję, że zaskoczą wszystkich. Delikatny lekko mleczny smak miesza się z delikatnym posmakiem limonkowego karmelu. Składniki: – 6 przegrzebków – sok z 1 limonki/ cytryny – 1 łyżka oleju – 3 łyżeczki brązowego cukru – 1 łyżeczka sosu rybnego, można ewentualnie zastąpić sojowym – 1 łyżka sosu sojowego jasnego – 1 papryczka chili –... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pociąg Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.