Sałatka z mandarynek i cebuli, z dodatkiem kolendry – warto spróbować. 4 – 5 mandarynek, 1/2 – 1 szalotka, natka kolendry, sos : łyżeczka musztardy francuskiej, sok z cytryny, 3 łyżki oliwy, szczypta cukru pudru, Mandarynki obrać, podzielić na cząstki. Każdą cząstkę przekroić na pół. Szalotkę pokroić w cienkie półplasterki. Wymieszać musztardę z cytryną i cukrem. Wymieszać z oliwą. Ułożyć mandarynki na półmisku, posypać pokrojoną szalotką. Polać mandarynki sosem. Posypać natką kolendry. ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...