Jak przygotować wyśmienity stek?

Jak przygotować wyśmienity stek?

Jak przygotować wyśmienity stek?

Idąc do restauracji, gdzie głównym daniem jest stek możesz w bardzo prosty sposób sprawdzić umiejętności kucharza. Zrobienie steku w punkt to bardzo trudna sztuka, która wymaga dużego doświadczenia i wyczucia. Najważniejszym zadaniem jest odpowiedni wybór mięsa. Najlepiej wybrać stek z jelenia, wołowy, rozbefu czy antrykotu. Z ww. mięs najdroższym jest stek z polędwicy wołowej bo ceny na rynku oscylują aż 90 zł za kilogram. Najważniejsze by mięso miało w sobie tłuszcz i było poprzerastane tzw. Błonkami, w ten sposób... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję