Post Bułki z sezamem do hamburgerów wg Marthy Stewart / Sesam Brötchen für Hamburger von Martha Stewart pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePrzepis na prawdziwe amerykańskie bułki do hamburgerów wziełam z tej strony Taste of home Bułki są rewelacyjne I nadają się nie tylko do hamburgerów. Największym plusem jest to, że możemy je zrobić w 40 min. Polecam Składniki: 250 ml ciepej wody 2 łyżki drożdży 50 gr cukru 1 łyżeczka soli 50 ml oliwy ok 400 gr mąki
Smaki Edytymożna przygotować w domu burgera. Domowy burger będzie zdrowy, smaczny i z dodatkami na jakie macie ochotę :) Do przygotowanie burgera użyjcie zwykłych pełnoziarnistych bułek albo kupcie specjalne bułki do hamburgerów. Jednak by był on całkowicie domowy powinniście poświęcić odrobinę więcej czasu na jego przygotowanie i zrobić własnoręcznie domowy ketchup -> przepis TUTAJ . Składniki (na 2 porcje) 200g wołowiny 1 żółtko(...)łyżki bułki tartej sałata pomidor majonez ser żółty domowy ketchup czerwona cebula sól pieprz bułki na hamburgerów Składniki na frytki z marchewki 2 duże marchewki oliwa z oliwek odrobina świeżego tymianku Domowy burger – przepis Na 30 minut przed przygotowaniem burgerów mięso wyjmujemy z lodówki. Następnie dodajemy żółtko, bułkę tartą, sól, pieprz i dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy okrągłe burgery
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Hamburger to jedno z najpopularniejszych dań typu fast food będące niemal jego symbolem. Nie ma baru szybkiej obsługi w którego menu nie znaleźlibyśmy tej "potrawy". Mimo ogólnej jego dostępności w budkach i restauracjach fast food ten "domowy hamburger" z pewnością jest najzdrowszą formą w jakiej możemy go zjeść i uważam, że jest zdecydowanie najsmaczniejszy oraz najlepszy. Jeżeli zależy(...)czasie możemy użyć gotowych bułeczek, jednak jeżeli nie przeszkadzają nam dodatkowe minuty spędzone w kuchni - warto upiec domowe bułeczki do hamburgerów z poniższego przepisu. Domowe Hamburgery - Składniki: Bułeczki: 30 g drożdży 2 łyżki cukru 235 ml ciepłego (nie gorącego) mleka 120 ml wody 55 g masła 620 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli
Słodka Stronajemy pyszną kolację. Zawsze wtedy najpiękniej jak potrafię nakrywam stół, palą się świece a my zajadamy przygotowane potrawy. Wczoraj też był taki wieczór. I był to wieczór amerykański. Pyszne hamburgery wieprzowe, ziemniaki zapiekane z przyprawami i całkiem dobry sos, którego nie byłam do końca pewna, mimo to wszystkim smakował. Domowe hamburgery to już nie taki zwykły fast food. Może(...)być bardzo pyszne danie, polecam gorąco ten przepis! Składniki (na 5 porcji): 5 bułek do hamburgerów (u nas 4 + jedna z ziarnem), przekrojonych na pół 5 plastrów sera cheddar 1 cebula, pokrojona w talarki + 1 pokrojona w bardzo drobną kosktę 1 pomidor, pokrojony w talarki olej rzepakowy pół sałaty lodowej, pokrojonej w cienkie paski 500 gram młodych ziemniaków, wyszorowanych
Mango PapajaHamburger na obiad? czemu nie :) Dzisiaj zaserwowałam amerykański przysmak całego niemalże świata. Poczytałam troche o hamburgerach I : Mięso do hamburgerów powinno być z wołowiny, ale powinno zawierać troche tłuszczyku -dlaczego? by hamburger był soczysty, po zgrillowaniu. Znawcy amerykańskich hamburgerów twierdzą, że amerykańskie mięso jest tak smaczne, że należy przyprawić tylko solą I pieprzem :) Mój hamburger - dodatkowo zaliczył cebulkę :) Składniki(...)Formujemy kotlety. Grillujemy ok 3 min. Do przygotowanej rano bułki dajemy mięso, plasterek sera, sałatę, cebulę, pomidor, ogórek kiszony- ketchup, musztarde czy majonez do wyboru I do smaku. Hamburger podałam z frytkami- by nie było :) Smacznego
Smaki EdytyMini Hamburgery - czyz nie są urocze? Hamburgerki to nie tylko propozycja dla osób na diecie ;) Sprawdzą się na przyjęciach, kinderbalach, piknikach, spotkaniach z przyjaciółmi, będą idealnym dodatkiem na naszych stołach i z pewnością nikt nie przejdzie obok nich obojętnie. Mini Hamburgery - Składniki (ok. 20 mini hamburgerków) Burgery: 300 g wołowiny mała cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy łyżeczka oleju(...)jajko przyprawy: słodka papryka, kolendra, majeranek, tymianek, rozmaryn sól, pieprz (można również użyć gotowej mieszanki przypraw do mięsa mielonego) Bułeczki: (z przepisu na bułeczki do hamburgerów ) 170 ml ciepłej wody 100 g mleka w proszku 2 szklanki mąki pszennej 8 g świeżych drożdży 2 łyżki masła (w temperaturze pokojowej) 1,5 łyżki cukru niepełna łyżeczka soli 1 całe jajko
Słodka StronaWołowy hamburger to efekt dodatkowego dnia wolnego, który postanowiliśmy wykorzystać na udoskonalenie przepisu na bułeczki do hamburgerów . Zrobiliśmy do nich cienkie wołowe kotleciki z dodatkami wzbogacającymi ich walory smakowe. Do tego duetu pasowały kolorowe warzywne dodatki, które uczyniły to danie nieco zdrowszym i smaczniejszym. Warto było przeznaczyć przedpołudnie na przygotowanie i pieczenie bułeczek, aby na obiad zajadać się domowym hamburgerem(...)wołowiny . Składniki na wołowy hamburger Wołowy hamburger: 400 g mięsa wołowego mielonego 15 zielonych oliwek 8 kaparów 1 średnia cebula 1 jajko 2 łyżeczki ostrej musztardy 2 łyżki sosu Worcestershire sól, pieprz do smaku olej 1 / 2 łyżeczki cukru do zeszklenia cebuli Dodatki do hamburgera: 2 pomidory 1 czerwona cebula 8 plasterków sera topionego 8 liści sałaty 2 średnie ogórki
niecodziennikparynaprawdę jest super prosty i bardzo smaczny patent na najlepsze hamburgery. Rzecz w tym, żeby hamburgera smażyć razem z dodatkami. W tym również z bułką. Dokładniej z połową bułki. Czas przygotowania: 10 minut Czas smażenia: 5-6 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Prosty patent na najlepsze hamburgery Prosty patent na najlepsze hamburgery polega na smażeniu razem wszsytkich składników(...)Trudno zliczyć przepisy na hamburgery – w samym Niedzielnym Kucharzu jest ich z dziesięć – i w każdym przeczytacie, że jest najlepszy. Rzeczywiście dobrych przepisów jest dużo, ale zawsze warto spróbować czegoś nowego. Tak jest z przepisem, który dzisiaj Wam polecamy. Wart jest uwagi ze względu na sposób smażenia. Raz, że mięso należy z jednej strony posmarować musztardą, co dodaje
Niedzielny kucharznaprawdę jest super prosty i bardzo smaczny patent na hamburgera. Rzecz w tym, żeby hamburgera smażyć razem z dodatkami. W tym również z bułką. Dokładniej z połową bułki. Czas przygotowania: 10 minut Czas smażenia: 5-6 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Prosty patent na hamburgery Prosty patent na hamburgera polega na smażeniu razem wszsytkich składników Trudno zliczyć przepisy(...)hamburgery – w samym Niedzielnym Kucharzu jest ich z dziesięć – i w każdym przeczytacie, że jest najlepszy. Rzeczywiście dobrych przepisów jest dużo, ale zawsze warto spróbować czegoś nowego. Tak jest z przepisem, który dzisiaj Wam polecamy. Wart jest uwagi ze względu na sposób smażenia. Raz, że mięso należy z jednej strony posmarować musztardą, co dodaje kotletom ognia
Niedzielny kucharzJesteśmy wielkimi fankami domowych hamburgerów i przyrządzałyśmy je już na wiele sposobów. Dzisiaj zainspirowały nas przyprawy, które p. Magda Gessler dodawała do hamburgerów w jednym z odcinków „Kuchennych rewolucji”. Poniżej odtworzyłyśmy skład tych przypraw. Wszystkie zmieszałyśmy w moździerzu i dodałyśmy do mięsa. Kotlety wyszły wyśmienite, a hamburgery zniknęły w mgnieniu oka. Ilość porcji: 6 Składniki: Na hamburgera: 500g mielonej(...)rozgniatamy, również dodajemy do przypraw. Całość jeszcze chwile ucieramy i dorzucamy do mięsa. Cebulę bardzo drobno kroimy i dorzucamy do miski. Dodajemy również jajko. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Formujemy hamburgery i smażymy na natłuszczonej patelni grillowej. W między czasie rozkrajamy bułkę i podpiekamy chwilkę w piekarniku, po 2 minutkach kładziemy na spodniej stronie żółty ser i wkładamy jeszcze na minutkę
Kolizje Smakówprawdę kolejność układania składników jest sprawą osobistą i każdy może układać swoje według gustu i smaku :-). Następnym razem pokuszę się o upieczenie bułek ! Domowy hamburger Składniki: 30 dag kg łopatki wieprzowej 4 plastry żółtego sera pomidor czerwona cebula 2 ogórki konserwowe liście sałaty lodowej 4 bułki do hamburgerów sól, pieprz majonez ketchup musztarda Wykonanie(...)grilla. Z mielonego formujemy 4 płaskie hamurgery. Wygodnie jest natłuścić sobie ręcę olejem, mięso nie będzie się wtedy kleiło do rąk. Przy pomocy pędzelka smarujemy patelnię olejem i smażymy hamburgery z obu stron do lekkiego zrumienienia. Bułki kroimy na pół i kładziemy na patelni, czekamy aż się też lekko przyrumienią. Na połówkę bułki kładziemy plaster żółtego sera, hamburgera, nakładamy majonez
Kulinarne przygody GatityWiem, wiem tradycyjny hamburger nie ma w sobie żadnych dodatków. Składa się z czerwonego mięsa doprawionego solą i pieprzem. I faktycznie jeśli mamy dobrej jakości mięso nie potrzebuje ono żadnych dodatków. Idealnie kiedy mamy wybrany kawałek np. łopatki, który zmielą nam w sklepie lub sami zmielimy w domu. Wówczas możemy przygotować pyszny usmażony lub upieczony na ruszcie hamburger. Aczkolwiek(...)cena niższa to różnie z jakością tego mięsa bywa. Jednakże, abstrahując już od jakości, w mięsie takim na pewno jest spora ilość tłuszczu. Możemy zaobserwować jego wytopienie podczas smażenia hamburgera (wierzcie mi żaden tłuszcz do smażenia takich hamburgerów na patelni nie jest potrzebny, bo po chwili będzie go aż nadmiar). Dodatek otrębów wziął się stąd, by poprawić smak tego mięsa
Kolizje Smakówsumie nie powinno być zbyt trudne. Gdybym miała w domu maszynkę do mielenia mięsa, nie byłoby problemu, a tak nie miałam wyjścia, jak kupić gotowca. Do zrobienia hamburgera zainspirował mnie Master Chef, ale postanowiłam nie kopiować żadnego przepisu, a po prostu zrobić go po swojemu. Nam smakował, ale następnym razem sama zrobię do niego sosy, bo dzisiaj użyłam pikantnego keczupu(...)gotowego sosu czosnkowego i chociaż się sprawdziły, to jednak będę chciała zrobić coś swojego. Zapraszam na przepis. Hamburger Jego Wysokość Hamburger Potrzebujemy: 4 bułki (mogą być zwykłe, nie musza być hamburgerowe) 500 g mielonego antrykotu wołowego 1 czerwoną cebulę 1 pomidora 1 szalotkę kilka listków sałaty kilka ogórków konserwowych pikantny keczup sos czosnkowy 1 niepełną łyżeczkę cukru 1 łyżkę musztardy
Ratunku obiadDziś wersja zdrowych a zarazem bardzo smacznych hamburgerów. Przygotowane w 100% z czystego mięsa wołowego bez żadnych "dziwnych" dodatków. Takie samodzielnie zmielone mięso, przyprawione tylko solą i pieprzem jest pyszne także samo. Dlatego ja przygotowuję od razu z kilograma wołowiny. Część idzie do hamburgerów a reszta pozostaje do zjedzenia sama. Rodzaj użytej wołowiny jest dowolny, u mnie był(...)udziec. Na każdego hamburgera potrzebujemy ok.80-100g mięsa wołowego. Dodatkowo używam do ich przygotowania samodzielnie pieczonych kajzerek orkiszow ych , które idealnie się do nich sprawdziły. Uwaga - są bardzo syte. Nawet największe łasuchy nie są w stanie zjeść więcej niż dwa takie hamburgery ;-) Składniki: - 1 kg mięsa wołowego - 1/2 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej - świeżo mielony pieprz + dodatkowo: - bułki
Smaczne Zdrowe