hamburger - 1154 przepisów (strona:10/77)

Kanapki burger 123

jest burger każdy wie, wypasiona kanapka z solidnym kotletem, ociekająca sosem. Takiego klasycznego burgera nie każdy zdoła radę zjeść, a już na pewno nie dziecko. Należy też nadmienić, że hamburger to nie jest amerykański wynalazek. USA go tylko rozsławiło. Hamburger to wynalazek niemieckich imigrantów jak nie trudno się domyślić pochodzących z Hamburga. W oryginale hamburger to czysta wołowina(...)spotkania. Dzień dziecka za pasem, dorośli będą maluchom przygotowywać przeróżne imprezy. A więc po co serwować maluchom chipsy i inne niezdrowe przekąski, jak można zrobić burger kanapki. Dla dzieciaków hamburgery i wszelaki fast food to wyjątkowe atrakcje. Po co ich obarczać zakazami, jak można zaserwować zdrowe przekąski. Zdrowe przekąski A jakie

Dieta moja pasja
Burger drobiowy w panierce panko 116

Dzisiaj pomysł na domowy fast food - hamburgery z mięsem drobiowym nadziane sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, kiełkami oraz karmelizowaną cebulą. Całość podana z frytkami przygotowanymi w piekarniku. Jeśli lubicie mięso z chrupiącą panierką to polecam użyć japońskiej bułki tartej przygotowanej z chleba - panienki panko. Ma grubą konsystencję i dania z jej dodatkiem są bardzo chrupiące oraz mniej tłuste (panierka panko absorbuje(...)mniejszą ilość tłuszczu) 😋 Przepis na hamburgery znajdziecie poniżej. Składniki na 4 porcje: 4 bułki hamburgerowe 1 pomidor 2 ogórki kiszone 1 cebula kiełki, np. lucerny  4 garście posiekanej sałaty panierka panko masło klarowane oliwa z oliwek masa na hamburgery 0,5 kg mięsa mielonego z kurczaka (np. z udek) 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki

Ugotować
Hamburgery z grillowanym kurczakiem i domowymi frytkami z piekarnika 86

Hamburgery z grillowanym kurczakiem i domowymi frytkami z piekarnika   Składniki: 4 bułki do hamburgerów z sezamem 400 g kurczaka 1 pomidor pół ogórka zielonego 1 mała cebula kilka liści sałaty majonez ketchup   Domowe frytki: 1 kg ziemniaków 2-3 łyżki oleju pół łyżeczki soli pół łyżeczki suszonego rozmarynu   Sposób wykonania: Filet z kurczaka przekroić w poprzek(...)grillować kurczaka około 4-5 minut z każdej strony. W tym czasie na suchej patelni podpiec bułki (przekrojone na pół)  z każdej ze stron. Składanie hamburgera: dolną część bułki smarujemy majonezem, następnie układamy liście sałaty, pomidora, cebulę, ogórka zielonego, kurczaka. Górną część bułki smarujemy ketchupem i przykrywamy hamburgera. Wbijamy patyczek od szaszłyka, aby całość dobrze

Smaki Natalii
Menu na tydzień: Obiady za 10 zł 145

Udka w miodowo-musztardowej glazurze, najlepsze hamburgery, kebab drobiowy z kuskusem, polędwiczka zawijana i pieczona w boczku, rocking beef – oto pięć obiadów na ten tydzień roboczy. Koszt jednego lanczu to około 10 zł. Newsem ubiegłego tygodnia w świecie kulinarnym i celebryckim była informacja o bankructwie sieci restauracji Jamiego Oliviera, 42-letniego kucharza i swhowmana, który w 2010 r., a więc(...)każde danie mogłoby wystąpić w roli niedzielnego obiadu. I tak zresztą jest. Koszty można ograniczać samemu robiąc niektóre produkty zamiast kupować gotowce. Tak jest np. z bułeczkami do hamburgerów. Z naszego przepisu można zrobić cztery średniej wielkości lub cztery giga. Koszt – około 3-4 zł Nowe zasady gotowania W Niedzielnym Kucharzu zmieniliśmy ostatnio zasady gotowania. Wcześniej gotowaliśmy osobno obiady

Niedzielny kucharz
Fitburger z frytkami z cukinii 123

też użyć kupionej bułki, najlepiej jeśli byłaby ona pełnoziarnista. Burgera podałam w towarzystwie frytek z cukinii, doprawionych solą i wędzoną papryką. Wyszło bardzo pysznie i bardzo pożywnie. Składniki (2 hamburgery): Bułeczki: Przepis na bułeczki znajduje się tutaj: Bułeczki do hamburgerów (ja zrobiłam je w wersji bez szpinaku) Hamburgery: 250 g mielonego indyka 1 biała cebula  1 jajko(...)dokładnie wszystko wymieszać. Z masy uformować dwa burgery i smażyć z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Bułkę posmarować musztardą, położyć sałatę, plasterki ogórka, awokado, cebuli i papryki. Położyć hamburgera  na niego ułożyć plaster sera żółtego i pomidora. Całość można polać odrobiną ketchupu. Frytki z cukinii:  Cukinię dokładnie opłukać i pokroić w paski, przełożyć do miski, dodać oliwę

Healthy food explorer
Menu na tydzień: Obiady za 10 zł 99

Udka w miodowo-musztardowej glazurze, najlepsze hamburgery, kebab drobiowy z kuskusem, polędwiczka zawijana i pieczona w boczku, rocking beef – oto pięć obiadów na ten tydzień roboczy. Koszt jednego lanczu to około 10 zł. Newsem ubiegłego tygodnia w świecie kulinarnym i celebryckim była informacja o bankructwie sieci restauracji Jamiego Oliviera, 42-letniego kucharza i swhowmana, który w 2010 r., a więc(...)każde danie mogłoby wystąpić w roli niedzielnego obiadu. I tak zresztą jest. Koszty można ograniczać samemu robiąc niektóre produkty zamiast kupować gotowce. Tak jest np. z bułeczkami do hamburgerów. Z naszego przepisu można zrobić cztery średniej wielkości lub cztery giga. Koszt – około 3-4 zł Nowe zasady gotowania W Niedzielnym Kucharzu zmieniliśmy ostatnio zasady gotowania. Wcześniej gotowaliśmy osobno obiady

Niedzielny kucharz
Hamburgery w chlebku Pita 76

Smakowity, duży hamburger w chlebku Pita, może śmiało konkurować z tradycyjnym hamburgerem. Moje dzieci i mąż twierdzą,że smakuje dużo lepiej niż tradycyjny hamburger. Jestem podobnego zdania, polecam, skorzystajcie z tego przepisu:)) Składniki 4 chlebki pita 1 czerwona papryka 1 żółta papryka rukola garść pokrojonej kapusty pekińskiej 300 g mielonego mięsa wołowego dobrej jakości 1 … Czytaj dalej Hamburgery

gotuj ze mną
Hamburgery w chlebku Pita 130

Smakowity, duży hamburger w chlebku Pita, może śmiało konkurować z tradycyjnym hamburgerem. Moje dzieci i mąż twierdzą,że smakuje dużo lepiej niż tradycyjny hamburger. Jestem podobnego zdania, polecam, skorzystajcie z tego przepisu:)) Składniki 4 chlebki pita 1 czerwona papryka 1 żółta papryka rukola garść pokrojonej kapusty pekińskiej 300 g mielonego mięsa wołowego dobrej jakości 1 … Czytaj dalej Hamburgery

gotuj ze mną
POMYSŁY NA MIĘSNE GOTOWCE DO ZAMROŻENIA 103

przygotowanego do smażenia/pieczenia mięsa bardzo prostego w późniejszej obsłudze: 1. zamrożone chilli con carne  (jedyne danie, które było gotowe) 2. zamrożone zamarynowane żeberka wieprzowe 3. zamrożone hamburgery 4. zamrożone polędwiczki wieprzowe Wszystko elegancko zapakowane w torebki do mrożenia. Każdy hamburger osobno, żeby łatwo było wyjąć i usmażyć. Pozostałe mięso w porcjach dwuosobowych. Sama zaczęłam tak robić(...)majeranek cząber lubczyk Do worka na suwak z Ikea wrzucam wszystkie składniki marynaty, mieszam, dodaję pokrojonę w kawałki żeberka, miącham wszystkim chwilę i układam na płasko w zamrażarce. Hamburgery pół kilograma mielonego antrykotu lub innej części łyżeczka ostrej musztardy łyżeczka majonezu - opcjonalnie sól, pieprz łyżeczka czerwonej czubricy - opcjonalnie szczypta kminku - opcjonalnie pimienton - opcjonalnie łyżka oliwy czasami dodaję cząber albo pimienton

Cytryna&Co.
Klasyczne bułki do hamburgerów – idealnie puszyste, w godzinę! 237

przynajmniej stu prośbach od Was o przepis na klasyczne, domowe bułki do hamburgerów udało mi się wreszcie spisać i sfotografować cały proces ich powstawania – a mój luby nawet nakręcił film z ich formowaniem, żeby wszystko było już jaśniej niż jasno wytłumaczone Te bułki do hamburgerów w przeciwieństwie do chleba czy pizzy wyrastają tylko raz, w lekko rozgrzanym piekarniku – są gotowe(...)pieczemy bułki przez 18-20 minut. Powinny się z wierzchu mocno zezłocić. Upieczone bułki studzimy na kratce albo czekamy aż lekko przestygną, kroimy i od razu wykorzystujemy do domowych hamburgerów. Te bułki świetnie się mrożą – jeśli macie miejsce w zamrażalce warto upiec je od razu z dwóch porcji ciasta. Odmrażamy je w lodówce, a potem podgrzewamy w piekarniku przez

Karo in the Kitchen
Klasyczne bułki do hamburgerów – idealnie puszyste, w godzinę! 114

przynajmniej stu prośbach od Was o przepis na klasyczne, domowe bułki do hamburgerów udało mi się wreszcie spisać i sfotografować cały proces ich powstawania – a mój luby nawet nakręcił film z ich formowaniem, żeby wszystko było już jaśniej niż jasno wytłumaczone Te bułki do hamburgerów w przeciwieństwie do chleba czy pizzy wyrastają tylko raz, w lekko rozgrzanym piekarniku – są gotowe(...)pieczemy bułki przez 18-20 minut. Powinny się z wierzchu mocno zezłocić. Upieczone bułki studzimy na kratce albo czekamy aż lekko przestygną, kroimy i od razu wykorzystujemy do domowych hamburgerów. Te bułki świetnie się mrożą – jeśli macie miejsce w zamrażalce warto upiec je od razu z dwóch porcji ciasta. Odmrażamy je w lodówce, a potem podgrzewamy w piekarniku przez

Karo in the Kitchen
Czwartek: najprostszy burger według Jamiego Oliviera 110

Bardzo prosty przepis na zrobienie pysznego hamburgera. Nie trzeba go specjalnie przyprawiać, wystarczy usmażyć. Dodajmy usmażyć w odpowiedni sposób. Czas przygotowania: 15 minut Czas smażenia: 4 minuty Liczba porcji: 2 Pamiętacie rozmowę Jules Winnfielda i Vincenta Vegi z „Pulp fiction” o cheeseburgerze? Jules wyjaśnia Vincentowi, że w Holandii na „ćwiećfunciaka” mówi się „Royal cheeseburger”, bo tam obowiązuje system metryczny(...)smażenia burgera. Ktoś może powiedzieć, że nic prostszego jak usmażyć kotleta, a jednak jest to duża sztuka, szczególnie jeśli mowa o burgerze wołowym. My mamy super sprawdzony przepis na hamburgera z piwem stout, ale on wymaga trochę czasu. Burger Jamiego Oliviera, który przestawiamy dzisiaj to droga na skróty do bardzo smacznego hamburgera, którego nie trzeba przyprawiać, bo cała sztuka polega

Niedzielny kucharz
Burgery z portobello 131

wszystkich burgerów i mięsnych i wegetariańskich ten hamburger jest najprostszy do zrobienia. I jest jednym z najsmakowitszych. Portobello rules! Kotlet z grzybów to oczywisty klasyk każdej jesieni i każdy grzybiarz, kiedy już ususzy co ma ususzyć, robi sobie porządnego kotleta z siekanych. albo mielonych ugotowanych grzybów. Takie rzeczy jednak tylko w szczycie grzybobrania, bo przez resztę roku, kiedy grzyby(...)naszym zdaniem takie traktowanie grzyba to grzech, bo nie do tego został stworzony. Portobello najlepiej przyrządzać w całości, smażąc lub piekąc całe kapelusze. Idealnie nadają się do robienia hamburgerów. Trzeba tylko grzyby upiec w piekarniku z dodatkiem sera pleśniowego i cebulki, która, wymieszana z octem balsamicznym, karmelizuje się pod wpływem wysokiej temperatury. Teraz trzeba grzyba włożyć do bułki, dodać sałaty

Niedzielny kucharz
Środa: Burgery z czerwonej fasoli i boczniaków 118

Nawet najwięksi miłośnicy wysmażonego wołowego burgera raz na jakiś czas powinni zjeść wegetariańską wersję. Jest zdrowszy. I ma smak. Hamburger automatycznie kojarzy się z kawałkiem dobrze wysmażonego mięsa. Oprócz wegetarian i wegan, którzy zajadają się warzywnymi burgerami. Wiedzą co dobre :-). Nieweganom te wszystkie flaczki z boczniaków, smalce z fasoli mogą wydać się dziwne, bo w sposób oczywisty kojarzą się(...)potrawami mięsnymi, a nie mają z nimi, jeśli chodzi o smak, nic wspólnego. Z burgerami jest nieco inaczej. Dobry wegetariański hamburger spokojnie może zastąpić hamburgera wołowego: ma smak, odpowiednią konsystencję i jest pożywny. Polecamy Wam przepis Marka Bittmana na fasolowo-grzybowe burgery. W sezonie najlepiej je zrobić z prawdziwków. Poza sezonem najlepiej zastąpić je boczniakami, choć pieczarki też dają radę

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania