Ogórki z chilli

Ogórki z chilli

Te doskonałe ogórki znam już od wielu lat, ale ostatnio przypomniała mi je sąsiadka. To dzięki niej zrobiłam ogórki w plasterkach, takie idealnie nadają się na kanapkę lub do sałatki. Celowo skróciłam także czas leżakowania moich ogórków w zalewie, dzięki temu są bardziej chrupiące i według mnie po prostu lepsze Możecie jednak zrobić tradycyjnie, czyli zanim włożycie ogórki do słoików trzymajcie je 3 dni w zalewie. Polecam Wam także: – ogórki kiszone – sok malinowy na zimę – smalec tradycy...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.