Spirulina – zastosowanie i właściwości odżywcze

Spirulina – zastosowanie i właściwości odżywcze

Spirulina – zastosowanie i właściwości odżywcze

Spirulina to niebiesko – zielone glony, które potoczne nazywane są algami. Glony chyba nikomu nie kojarzą się dobrze, lecz te traktowane są jako superfood. Spirulina ma większą zawartość protein niż mięso, dlatego zalecany jest przede wszystkim weganom, wegetarianom i osobom, które jedzą małą ilość mięsa. Ponadto algi bogate są w żelazo, potas, siarkę, wapno, jod, mangan, krzem, beta- karoten, witaminę C, E, K, wszystkie witaminy z grupy B a także witaminę B12. Spirulina – jaki ma wpływ i jak ją stosować? Ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.