Sezon na dynie powoli dobiega końca... Dziś chciałam się z Wami podzielić moim tegorocznym odkryciem dyniowym, czyli dynią bezłupinową. Na rynku pojawiły się jej nowe odmiany Junona, GL Maximal i Miranda. Osobiście miałam okazję spróbować dyni Junona. Dynię pokroiłam na mniejsze części i usunęłam pestki. Plastry dyni posmarowałam oliwą i upiekłam. Po upieczeniu trzeba tylko zdjąć z dyni skórę, bo jest zbyt twarda i nie nadaje się do jedzenia. Tutaj znajdziecie dokładny opis jak upiec dyni... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...