Tydzień Kuchni Chilijskiej w warszawskim Hotelu Bristol

Tydzień Kuchni Chilijskiej w warszawskim Hotelu Bristol

Tydzień Kuchni Chilijskiej w warszawskim Hotelu Bristol

W tym tygodniu w Restauracji Marconi w Hotelu Bristol królują dania kuchni Chilijskiej. W kuchni zaś rządzi jeden z najlepszych chilijskich kucharzy, Matias Palomo. Chile to kraj kulinarnie bardzo uprzywilejowany. Z racji swojego położenia geograficznego rozciągającego się przez wszystkie strefy klimatyczne występują tu niespotykane nigdzie indziej możliwości uprawy, hodowli i połowów. Naturalne granice Chile wyznaczają od wschodu Andy, na północy pustynia Atakama, od zachodu Pacyfik, a na południu antarkty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mule, placki, awokado, orzechy włoskie, warzywa, orzechy, papryka, grzyby, mięso, ryby, napój, deser, łosoś, krewetki, desery, dania mięsne, pomidor, ziemniak, porzeczki, pstrag, marynaty, pomarańcze, wiśnia, kiełbasa, śliwka, gruszka, dynia, cebula, wieprzowina, puree

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.