Surówka z czerwonej kapusty (z jabłkiem, pestkami dyni i olejem rydzowym) + rady

Surówka z czerwonej kapusty (z jabłkiem, pestkami dyni i olejem rydzowym) + rady

Surówka z czerwonej kapusty (z jabłkiem, pestkami dyni i olejem rydzowym) + rady

Przepis autorski (mój). Uwielbiam czerwoną kapustę i mogę ją jeść pod każdą postacią.   Podobne surówki przyrządzam bardzo często i zawsze są pyszne. Czasami używam różnych olei, co daje ciekawe efekty smakowe.  Zresztą już Wam o tym wspominałam... Olej rydzowy świetnie podkreśla smak kapusty, gdyż jest niezwykle aromatyczny i posiada charakterystyczny posmak - określany jako cebulowy, czy orzechowy (z delikatną nutką goryczy). Dodatkowo posiada unikalne właściwości lecznicze oraz pielęgnacyjne. Jest też... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.