Shanklish - ser suszony na słońcu
Shanklish - ser suszony na słońcu
Shanklish to ser dość trudny do wykonania w polskim klimacie, jednak bez problemu można go przygotować latem. Można też obsuszyć shanklish w lodówce, chociaż w tradycyjnych syryjskich domach przez co najmniej tydzień suszy się go na słońcu. Po obsuszeniu i obtoczeniu w przyprawach ser może dojrzewać nawet przez rok, pod warunkiem, że jest przechowywanym w ciemnym przykrytym gazą, a po zakończeniu procesu dojrzewania szczelnie zamkniętym naczyniu. Im straszy ser tym bardzie wyrazisty jest jego smak. W poniż... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ser, shoarma, zupa, ciasto, jogurt, pomidor, prosta zupa, papryka, pomarańcze, chleb, sałatka, sałatki, proste ciasto, salatka z serem, ciasto z bezami, sałatka z pomidorem, pomidory z serem, sałatka z papryki, suszone pomidory, ciasto z pomarańczą, zupa serowa, kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz