Puree z kasztanów

Puree z kasztanów

Puree z kasztanów

Przepis na : deser

Puree z kasztanów pochodzi z Węgier i nosi nazwę Gesztenyepüré. Deser składający się jak sama nazwa mówi z puree, jadalnych kasztanów i bitej śmietany. Pasuje również jako dodatek do makaronu, kanapek, tortilli czy sałatek. Składniki do kasztanowego pure: 380 g kasztany jadalne (duszone, obrane) 300 ml. mleko 225 ml. woda Syrop: 50 g cukier kryształ 80 ml woda 1 szczypta soli Do gotowego puree: 100 g mascarpone 1 szt. laska wanilii (środek) 60 g masło Przygotowanie : Ostrym nożem zrobić nacięcia na kasztan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne Potrawy

Autor

Smaczne PotrawySmaczne Potrawy

Uwielbiam gotować,jeść i eksperymentować z nowymi potrawami.Poznawać ciekawe przepisy jak również dzielić się swoimi doświadczeniami :-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

puree, syrop, desery, deser, bita śmietana, mascarpone, makarony, kanapki, tortilla, makaron, sałatki, sałatka, ciasto, salatka z makaronem, smaczna sałatka, deser z mascarpone, lekkie sałatki

Inne przepisy z Smaczne Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.