Teraz kiedy pojawiły się w sklepach młode ziemniaczki ,na obiad zrobiłam do nich surówkę z kapusty z majonezem . którą bardzo lubimy. Łatwa i szybka , a smakuje wyśmienicie. Polecam ! Składniki -podaję orientacyjnie wg potrzebnej ilości : pół główki kapusty świeżej, pomidor duży lub 2 średnie, 2 – 3 ogórki kiszone lub świeże ( ewentualnie w occie ) koperek lub szczypiorek, majonez Winiary ( ilość wg uznania ), sól, pieprz, szczypta cukru, Sposób przygotowania : Kapustę drobno poszatkować , włożyć ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...