Przepis na : kolacja
Dzisiejsze zdrowe śniadanko :) Składniki: 2 garści miksu sałat z botwinką, puszka tuńczyka w oleju, 3 jajka, 2 małe cebule, 5 – 6 rzodkiewek, szczypiorek, sól, pieprz Sposób przygotowania: Sałatę opłukać osuszyć. Tuńczyka odcedzić z zalewy – olej zlać do naczynia. Jajka ugotować na twardo. Obraną cebulę, umyte rzodkiewki i obrane jajka pokroić w krążki, a szczypiorek posiekać. Mieszankę sałat rozłożyć na talerzu. Na wierzchu ułożyć pokrojone jajka, rzodkiewki, cebule i kawałki tuńczyka. Całość p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...