PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ

PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ

PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ

Makrela to gatunek dość niedocenianej ryby w Polsce. A szkoda, ponieważ jest szczególnie bogata w kwasy omega-3,  jod,  fosfor, potas, wapń, magnez i żelazo. Czyli pierwiastki niezbędne do prawidłowego działania naszego organizmu.   Dziś polecam pastę z tej morskiej rybki. Składniki: makrela wędzona 2-3 szt.jajek (można zamiast jajek użyć białego sera) 1 szt.małej cebuli szczypiorek lub zielona część dymki łyżka majonezu łyżeczka koncentratu pomidorowego sól,pieprz       &... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

duszek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, pasty, ryba, pasta, zupa pomidorowa, majonez, makrela, brokuły, rekin, makrela wędzona, ser biały, brokuł, sałatka, sałatki, ser, chleb, przystawki, pyszna sałatka, sałatka z brokułami, sałatki z brokułów, sałatka z majonezem, sałatka z wędzoną rybą, salatka z jajkiem, brokuł z jajkiem, salatka z serem, sałatka z makrelą

Inne przepisy z potrawyregionalne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.