Pamiętam, że jednym z największych dylematów, gdy chodziłam do szkoły było to co zabrać ze sobą do jedzenia. Gotowe dania, sałatki, czy słone nadziewane przekąski nie były wtedy popularne, więc dylemat oscylował głównie wokół tego, z czym tym razem zrobić kanapki, żeby było inaczej niż zwykle. Dziś, i pomysłów i opcji śniadaniowych jest o wiele więcej, dlatego przychodzę z propozycją, która sprawdzi się jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy ale i świetnie odnajdzie się w podróży, na szlaku, czy pikniku w... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)