Pamiętam, że jednym z największych dylematów, gdy chodziłam do szkoły było to co zabrać ze sobą do jedzenia. Gotowe dania, sałatki, czy słone nadziewane przekąski nie były wtedy popularne, więc dylemat oscylował głównie wokół tego, z czym tym razem zrobić kanapki, żeby było inaczej niż zwykle. Dziś, i pomysłów i opcji śniadaniowych jest o wiele więcej, dlatego przychodzę z propozycją, która sprawdzi się jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy ale i świetnie odnajdzie się w podróży, na szlaku, czy pikniku w... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)