Zupa z dzikiego szczawiu

Zupa z dzikiego szczawiu

Zupa z dzikiego szczawiu

Szczaw jak wiele innych dzikich jadalnych roślin został „przeniesiony” przez człowieka z naturalnego środowiska do kontrolowanych upraw. Dobrze, bo nie wszyscy mają dostęp do dziko rosnącego, więc mogą kupić kiedy mają ochotę na zupę szczawiową lub chcą dodać kilka listków do sałatki. Szczaw można zamrozić na zimę, pięknie się mrozi, zawsze mrożę ten łąkowy. Mrożenie w tym roku jeszcze przede mną.  Myjemy listki szczawiu, delikatnie, aby ich zbytnio nie tarmosić. Ucinamy ogonki, z dolną częścią liścia, t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.