Przepis na : deser
Dziś mam dla Was kolejny przepis prosto z Peru. Tym razem wykorzystałam moje ulubione lokalne owoce i świeżego kokosa. Większość składników jest już dostępna w Polsce w większych miastach. Warto się rozejrzeć za miechunką peruwiańską, lub owocem opuncji figowej (zwanym w Peru tuną). Problem jest niestety ze znalezieniem gujawy, ale proponuję ją zastąpić innym owocem, powinna się sprawdzić gruszka :) Składniki: pół szklanki ugotowanej trzykolorowej quinoy 1 owoc żółty opuncji figowej 1 różowy owoc opuncji figowej... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...