Dressing do sałatki z pieczonego czosnku

Dressing do sałatki z pieczonego czosnku

Dressing do sałatki z pieczonego czosnku

Przepis na : sałatka

Składniki 3 duże ząbki czosnku, nieobrane 1 dojrzałe awokado 1czerwona cebula parę liści salaty zielonej parę rzodkiewek sól,pieprz do smaku oliwa z oliwek Wykonanie Nieobrane ząbki czosnku upiec na małej patelni na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż będą miękkie i zarumienione od 4-8 minut . Z ostudzonych zdjąć skórkę i rozgnieść w moździerzu z łyżeczką soli na miazgę . Do miazgi dolewać po łyżeczce oliwy z oliwek ciągle ucierając w moździerzu. Gęstość dressingu zależy od upodobań indywidualnych. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.