Jak ugotować bób? Czy bób można mrozić? Jak zamrozić bób?

Jak ugotować bób? Czy bób można mrozić? Jak zamrozić bób?

Jak ugotować bób? Czy bób można mrozić? Jak zamrozić bób?

Jak ugotować bób? Na pół kg bobu potrzebujemy 1 l wody i 1,5 łyżeczki soli. Bób płuczemy i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy od wrzucenia od 7-10 minut (od zagotowania 3-5 minut). Bób gotowany krótko będzie zielony i chrupki - idealny do sałatek - i taki też ja lubię. Bób gotowany dłużej będzie miękki i mazisty. Młody bób gotujemy krócej i jest słodszy od starszego, który jest bardziej mączny i fasolowy w smaku. Jak mrozić bób? Ja bób porcjuje i mrożę na płasko, tak aby móc później łatwo wyjąć porcję do go... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookYourself

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.