wytrawne paluchy francuskie

wytrawne paluchy francuskie

wytrawne paluchy francuskie

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego gruboziarnista sól żółty ser starty na tarce o grubych oczkach ulubione przyprawy np. słodka lub ostra papryka, zioła prowansalskie… mleko do posmarowania ciasta wykonanie: Ciasto rozwijamy, smarujemy je mlekiem i posypujemy np. część ciasta solą, część startym serem i papryką. Wycinamy paseczki (np. o szerokości 2-3 cm) zaczynając wzdłuż krótszego brzegu a następnie przecinamy na pół (w poprzek), aby uzyskać krótsze paluchy. Przekładamy ja blaszkę wyłożoną papie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, francuskie, pyszne ciasto, ser, papryka, ciasteczka, przekąska, przekąski, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, barszcz, barszcz czerwony, sałatka, sałatki, sylwester, deser, desery, przystawki, przekąski na sylwestra, ciasto francuskie, sałatka z papryki, salatka z serem, sałatka z serem żółtym , pyszna sałatka

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.