Składniki : 4-5 ugotowanych jaj 25 dag ugotowanych pieczarek mała cebula 1 czerwona papryka 4 łodygi selera naciowego mała puszka kukurydzy natka pietruszki majonez, sól, pieprz Przygotowanie: Ugotowane, obrane jajka pokroić w kostkę, tak samo zrobić z obraną cebulą Kukurydzę osączyć na sicie, umyte pieczarki ugotować w lekko posolonej i zakwaszonej ciut octem wodzie Pieczarki osączyć, pokroić w paski, paprykę i seler pokroić w kostkę Składniki połączyć, posolić, posypać pieprzem, dodać majonez, ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula