Żarłoczek gdzieś tam sobie pojechał. Każdy z nas ma czasami swoje sprawy i nawet najbliższym nic do tego - tak się przed laty dogadaliśmy i staramy się szanować swoją odrębność. A ponieważ jest daleko więc mogę sobie swobodnie sałatkować. Jakieś liście i dziwny sos - ja lubię, ale u Niego to nie przejdzie więc robię takie rzeczy przeważnie tylko dla siebie. Zjadłam cały talerz takich pyszności na lunch i aż mi się humor poprawił :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Zostało coś dla mnie? Ciekawie pożenione składniki.A z "Naszymi" to podobnie, też, gdygdzieś umyka, ja sobie dogadzam.
Uwielbiam ten ser odkąd go pierwszy raz spróbowałam. U nas w zasadzie nie do kupienia, ale przy okazji wyjazdu do Poznania kupuję. Zaciekawiła mnie ta botwinka, nigdy na surowo nie jadłam.
Bożenko, nie zostało bo zrobiłam i od razu zjadłam :) i tak przez lata bycia razem nauczyłam męża jeść różne rzeczy - już się tak nie krzywi na widok wielu składników, ale sałata z zielska to jeszcze nie przejdzie :)
lubię takie sałatki "na winie" - z tego co akurat mam :)
u nas też jeszcze niedawno ciężko było, ale już częściej pojawia się w różnych marketach. Botwinka surowa, młode listki, jest bardzo smaczna, tak jak liście szpinaku - na ciepło nie przepadam za nim a surowy lubię - liście dodaję całe albo porwane a łodyżki siekam
Muszę pamiętać,żeby dosmaczać miodem sosiki do zielska, stale zapominam i doprawiam cukrem.Pewnie się dziwisz ,że występuję jako Smakowe Kubki,a nie Bożena Bryk, przez chwilę byłam połączona z profilem google+ , ale mimo zachwalania nie odpowiada mi taki mariaż, więc widoczna będę jak dawniej.Pozdrawiam
nic nie szkodzi, nie każdemu wszystko pasuje i to normalne - jesteśmy różni i dzięki temu ciekawi :) Ja się jakoś przyzwyczaiłam i sosy do sałatek właśnie doprawiam miodem - jakiś mi tak lepiej smakują. W tym wypadku musiałam dosłodzić bo truskawki jeszcze kwaśne
polecam spróbować - szczególnie przypadły mi do gustu dressingi do sałatek na bazie owoców
Niestety nie udało mi się kupić Hallumi , ale kupiłam cheddar długo dojrzewający,z zieloną i czerwoną papryką,wędzony, pikantnie przyprawiony w stylu meksykańskim.Mam nadzieję,że dokonałam dobrego wyboru.Sałatka niezwykle barwna, ach te kolory!, a smak fantastyczny.Dzięki,polecam wszystkim.
z takim cheddarem musi być pyszna sałatka ! dzięki, Bożenko za podpowiedź :)