Przepis na : kolacja
Jak zapamiętałam z Polski smak późnej wiosny ? Pamiętam, że s makowała jak świeży, młody ogród warzywny . Smakowała jak małe , młode ziemniaki gotowane ze skórką , okraszone świeżym masłem lub zsiadłym mlekiem i uwieńczone jajkiem sadzonym z rozlewającym się, aromatycznym żółtkiem . Smakowała jak świeżo posiekany koperek . Smakowała jak miniaturowe, blade i niemal przezroczyste , ale najsłodsze w smaku marchewki i zielony groszek w strączkach . Pamiętam, że był to jedyny czas w roku , kiedy można było połączyć... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...