Jak zrobić matkę octowa?

Jak zrobić matkę octowa?

Jak zrobić matkę octową? Jak zrobić matkę octową? Matka octowa, znana również jako ocet matki, to naturalny produkt fermentacji octu jabłkowego. Jest bogata w korzystne bakterie i enzymy, które mają wiele korzyści dla zdrowia. W tym artykule przedstawimy Ci szczegółowy przewodnik, jak samodzielnie wyhodować matkę octową w domu. Co to jest matka octowa? Matka octowa to galaretowata substancja, która tworzy się podczas procesu fermentacji octu jabłkowego. Składa się z kwasu octowego i innych kwasów organicznych, ...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.