Jak zrobić matkę octową? Jak zrobić matkę octową? Matka octowa, znana również jako ocet matki, to naturalny produkt fermentacji octu jabłkowego. Jest bogata w korzystne bakterie i enzymy, które mają wiele korzyści dla zdrowia. W tym artykule przedstawimy Ci szczegółowy przewodnik, jak samodzielnie wyhodować matkę octową w domu. Co to jest matka octowa? Matka octowa to galaretowata substancja, która tworzy się podczas procesu fermentacji octu jabłkowego. Składa się z kwasu octowego i innych kwasów organicznych, ...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.