Sznycle po szwajcarsku

Sznycle po szwajcarsku

Sznycle po szwajcarsku

Przepis na : obiad

Sznycle po szwajcarsku Niezwykle kruche i aromatyczne kotlety wieprzowe w chrupiącej panierce z dodatkiem sera. Świetny pomysł na niedzielny rodzinny obiad. Sznycle podajemy z ziemniaczkami lub frytkami i ulubioną surówką.     Składniki: 4-5 sznycli (plastrów) szynki wieprzowej lub schabu 2 jajka 3/4 szklanki mąki 1 szklanka bułki tartej 10 dkg żółtego sera sól i pieprz tłuszcz do smażenia: olej, smalec lub masło klarowane       *** Mięso rozbijamy na cienkie plastry i przyprawiamy z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, frytki, sznycle, obiad, kotlety, kotlet, bułki, surówka, szynka, mięso, pomysł na obiad, danie jednogarnkowe, sałatka, sałatki, przystawki, schab, przekąski, ziemniaki, przekąska, dania mięsne, szybki obiad, schabowe, tani obiad, sałatka imprezowa, szybka sałatka, salatka z jajkiem, sałatka z szynką

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.