Sznycle po szwajcarsku
Niezwykle kruche i aromatyczne kotlety wieprzowe w chrupiącej panierce z dodatkiem sera. Świetny pomysł na niedzielny rodzinny obiad. Sznycle podajemy z ziemniaczkami lub frytkami i ulubioną surówką.
Składniki:
4-5 sznycli (plastrów) szynki wieprzowej lub schabu
2 jajka
3/4 szklanki mąki
1 szklanka bułki tartej
10 dkg żółtego sera
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia: olej, smalec lub masło klarowane
*** Mięso rozbijamy na cienkie plastry i przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem ***
*** Ser ścieram na małych oczkach tarki i mieszamy z bułką tartą ***
*** W misce rozbełtujemy jajka, a na duży talerz przesypujemy mąkę ***
*** Kotlety obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w serowej bułce tartej ***
*** Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na rumiano ***
*** Sznycle podajemy z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ