Sałatka z kaszą bulgur z czerwoną fasolą, papryką i bakłażanem (Insalata di bulgur con fagioli rossi)

Sałatka z kaszą bulgur z czerwoną fasolą, papryką i bakłażanem (Insalata di bulgur con fagioli rossi)

Sałatka z kaszą bulgur z czerwoną fasolą, papryką i bakłażanem (Insalata di bulgur con fagioli rossi)

Przepis na : sałatka

SKŁADNIKI 150 g kaszy bulgur (1 szklanka) 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 bak ł a ż an 250 g czerwonej fasoli z puszki 2 zą bki czosnku 1 szalotka 1/2 łyżeczki suszonego oregano s ó l, pieprz oliwa z oliwek listki bazylii **** INGREDIENTI 150 g di bulgur 1 peperone rosso 1 peperone giallo 1 melanzana 250 g di fagioli rossi 2 spicchi d'aglio 1 scalogno 1/2 cucchiaino di origano secco sale, pepe olio d'oliva basilico PRZYGOTOWANIE Kaszę bulgur płuczemy zimną wodą, następnie gotujemy według przepis... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, czerwona fasola, obiad, sałatka, sałatki

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.